“Werken bij de gemeente? Wees nieuwsgierig!”

Danielle Jansen is gemeentesecretaris

De lijfspreuk van onze gemeentesecretaris Danielle Jansen? Durf te doen! Dat geldt voor haar eigen loopbaan, maar ook zeker voor die van huidige en toekomstige collega’s van de gemeente Zevenaar. “We hebben hier zoveel mooie functies. Ik moedig collega’s aan om buiten hun vakgebied te denken. Kun je iets nog niet? Dan krijg je de ruimte om te leren. Ik ben ook geen geboren gemeentesecretaris.”


 

Bericht ““Werken bij de gemeente? Wees nieuwsgierig!” bekijken
 


Lef en ambitie met een vleugje onzekerheid

Sinds 2020 adviseert Danielle de burgemeester en wethouders over onze strategische koers en geeft ze leiding aan ongeveer 350 ambtenaren. “In de loop van de tijd heb ik in het management van verschillende gemeenten gewerkt. Toen ik bij de gemeente Zevenaar werd gevraagd als tijdelijk gemeentesecretaris naast mijn functie als afdelingshoofd, besloot ik de sprong te wagen. Met lef en ook zeker wat onzekerheid! Een maand later zaten we midden in de coronacrisis. Tijdens die periode zag ik veel verbeterkansen voor de gemeente. Ik besloot te solliciteren omdat ik me – samen met alle collega’s - volledig wilde richten op de verdere ontwikkeling van onze mooie gemeente.

Van betekenis zijn

Tijdens haar loopbaan deed Danielle ook ervaring op in het bedrijfsleven. “Toch kwam ik steeds weer terug bij de lokale overheid. Waarom? Hier kunnen we met elkaar voor en met inwoners en ondernemers het verschil maken. Tegelijkertijd is de gemeente complex; dat is de charme. Zo voeren we de plannen van het Rijk uit én willen we de ambities van onze gemeenteraad en ideeën van de samenleving waarmaken. Ik beslis of we linksaf of rechtsaf gaan. Alle collega’s denken en werken hieraan mee . Want uiteindelijk worden onze ambities niet mogelijk gemaakt door ons gebouw, maar door onze professionele medewerkers.”

De kleine dingen

Persoonlijke aandacht en vertrouwen schenken: dat vindt Danielle belangrijk. “Met blogs houd ik onze medewerkers op de hoogte van mijn belevenissen, overdenkingen en van wat er speelt. Net als hen heb ik geen vaste werkplek en flex ik door ons kantoor.” Wat een glimlach op Danielle haar gezicht tovert? “Als we samen mooie resultaten bereiken. Dat zijn kleine dingen, zoals een medewerker die een stap verder komt in zijn ontwikkeling. Maar ik ben bijvoorbeeld ook trots op hoe snel collega’s schakelden tijdens de coronacrisis of de opvang van vluchtelingen. Dan staat iedereen op om te doen wat nodig is, ook als ze daarvoor buiten de kaders van hun functie moeten denken. Dat doe ik ook.”

Divers werk

“Wat ik vaak hoor van nieuwe medewerkers? Dat ze verbaasd zijn over de diversiteit aan functies binnen onze gemeente. Van medewerker bij het aanbiedstation tot jurist; er is hier echt heel veel mogelijk. Daarbij hoef je niet vast te houden aan je vakgebied, ook niet als je net afgestudeerd bent. Het is vooral belangrijk dat je nieuwsgierig bent, af en toe buiten de lijntjes durft te kleuren en mee wilt werken aan maatschappelijke ambities. Die zijn groot. Neem alleen al de aanleg van een nieuw wegennet en de bouw van een Fashion Outlet. Daarbij werk je samen met gedreven collega’s in een fantastisch gebouw: de Turmac Cultuurfabriek. Hier ontvang ik mensen met trots!”

Durf te doen!

Wil jij samen met ons werken aan de toekomst van Zevenaar en een maatschappelijke bijdrage leveren? Bekijk onze vacatures en wie weet word jij onze nieuwe collega.

Afbeeldingen

 

Volg ons online 

            

 

 
Cookie-instellingen