“Met een gezellige ploeg zet ik de schouders onder het groenonderhoud”

Mathijs is voorman bij de groenvoorziening

Aansturen én zelf meewerken

Elke ochtend trappen Mathijs en zijn ploeg af met een kop koffie. “Ik vertel de jongens wat er die dag op de planning staat en waar ze moeten zijn. Samen onderhouden we de locaties waar veel mensen samenkomen. Ook houden we onder meer de bloemrijke omgevingen en plantsoenen rondom het gemeentehuis bij. Soms handelen we meldingen af van inwoners. Bijvoorbeeld over een kapot speeltoestel of loshangende takken van bomen. Ik werk deels mee, enthousiasmeer de ploeg en zorg dat collega’s lekker in hun vel zitten.”
 

Bericht “In een jaar heb ik al veel geleerd over ruimtelijke ordening in de praktijk” bekijken
 

Plezier in het werk

Mathijs en zijn collega’s kennen onze gemeente als geen ander. “Sinds kort werken we in heel Zevenaar; hiervoor had iedereen een eigen wijk. Nu hebben we dus meer afwisseling. Die nieuwe manier van werken is best even wennen. Ik begeleid mijn ploeg hierin en samen maken we er telkens weer een leuke dag van. Plezier met elkaar hebben is net zo belangrijk als goed presteren. We hebben een fijn team met een grote saamhorigheid. Daarnaast bel ik wekelijks met de drie andere voormannen. Dan bespreken we de werkzaamheden en is er natuurlijk ook tijd voor een gezellig praatje.”

Meerdere rollen in één

Een van de voordelen van het werken bij de gemeente volgens Mathijs? De groeikansen! “Op dit moment ben ik in opleiding tot toezichthouder groenvoorziening. Het lijkt me mooi om die rol op te pakken naast mijn werk als ploegleider. Ik ga dan na of onderaannemers de maai-, schoffel- en snoeiwerkzaamheden goed uitvoeren en de juiste beschermingsmiddelen gebruiken. Ook ben ik coördinator gladheidsbestrijding en preventiemedewerker. In die laatste rol ben ik de ogen en oren van de gemeente als het gaat om veiligheid. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om je te ontwikkelen.”

Goede arbeidsvoorwaarden

“In deze baan vind ik volop afwisseling en gezelligheid”, besluit Mathijs. “Daarnaast krijg ik veel vrijheid. Bijvoorbeeld als het gaat om de invulling van het werk. Wil ik een dag vrij? Dan is dat nooit een probleem. Ook de ouderschapsverlof- en tijd-voor-tijdregelingen zijn prima in orde. En dat alles bij een organisatie waar we werken aan het nieuwe Zevenaar. Zo bekijken we hoe we ons werk kunnen verbeteren en verduurzamen. Het is mooi om hierbij betrokken te zijn en mijn kennis en ervaring als hovenier in te zetten.”

Afbeeldingen

 

Volg ons online 

            

 

 
Cookie-instellingen