“Steek je hand op en je wordt bij ieder ruimtelijk project betrokken!”

Wim – afdelingshoofd Ruimtelijke Ontwikkeling

De ontwikkeling van de Fashion Outlet Zevenaar. De doortrekking van de A15 en de verbreding van de A12. En de bouw van 200 nieuwe woningen in de gemeente per jaar. Het is duidelijk: de projecten van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling liegen er niet om! Afdelingshoofd Wim Geurts stuurt de club van beleidsmedewerkers en projectleiders aan. “Eigenlijk zeg ik het te weinig: ik ben ontzettend trots op de resultaten die we samen behalen.”

 

Voor inwoners én ondernemers

In 1980 kwam Wim min of meer bij toeval bij een gemeente terecht. “Al vrij snel wist ik dat ik in deze overheidsomgeving op mijn plek zat. Werken aan maatschappelijke opgaven boeit me. In 1991 startte ik als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening bij de gemeente Zevenaar. In al die jaren maakte ik veel mooie stappen. En zette ik diverse projecten op touw om inwoners en ondernemers van de gemeente vooruit te helpen. Een project dat me is bijgebleven? De aanleg van de Betuwelijn die dwars door Zevenaar loopt. Maar ook de ontwikkeling van bedrijventerrein 7Poort en de woningbouwlocatie Groot Holthuizen.”

Handen uit de mouwen

Sinds 2018 is Wim hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. “De ruim 40 collega’s op deze afdeling werken nauw samen en trekken veel op met de collega’s van andere vakgebieden. Zij ontmoeten elkaar bij de koffietafel of eten samen een broodje. Zo kom je zeker met elkaar in gesprek. Dat biedt een bron van inspiratie! Extra mooi zijn de directe resultaten die we zien in ons werk. We staan op gepaste momenten stil bij wat we allemaal neerzetten. Zo hebben we gezamenlijk de woningaantallen gehaald, bereikten we duurzaamheidsopgaven en realiseerden we allerlei toeristische voorzieningen.”

Jezelf ontwikkelen? Doen!

Volgens Wim is de gemeente Zevenaar de ideale plek om ervaring op te doen en jezelf te blijven ontwikkelen. “Juniors, mediors en seniors: binnen de gemeente is er voor ieder wat wils. Er speelt hier veel. Denk alleen al aan uitbreiding van de A15 en de vondst van een Romeins tempelcomplex. Samen met de ondernemers vernieuwen we ons bedrijventerrein. En natuurlijk hebben we grote opgaven op het gebied van duurzaamheid en klimaat. Je kunt hier bij wijze van spreken iedere dag iets nieuws oppakken. En wil je je ontwikkelen met opleidingen en cursussen? Als deze aansluiten bij je functie, is mijn credo: ‘Doen!’”

Veiligheid en vertrouwen

Ook een pluspunt aan het werken bij de gemeente Zevenaar volgens Wim: je kunt altijd bij iedereen binnenlopen. “De lijnen zijn hier kort, ook richting de bestuurders en afdelingshoofden. Mensen kunnen altijd bij me langskomen en het gesprek met me aangaan. Die cultuur is heel kenmerkend voor Zevenaar: collega’s staan voor elkaar klaar en er is ruimte voor plezier. Persoonlijk contact vind ik erg belangrijk. We werken hybride, maar elke donderdag komen we allemaal naar kantoor. Dan kunnen collega’s elkaar zien en spreken en ideeën met elkaar uitwisselen.”

Kunst, cultuur en werk komen samen

Op het kantoor van de gemeente Zevenaar kijk je je ogen uit. “Iedereen die ons bezoekt, merkt onze prachtige locatie op”, vertelt Wim trots. “We werken in de Turmac Cultuurfabriek, een historisch gebouw met de moderne eisen van deze tijd. Hier heb je allerlei faciliteiten om je heen. Denk aan een museum, filmhuis en horeca, maar ook evenementen. Hoe verfrissend en inspirerend kan het zijn? En dat alles in hartje centrum, met het centraal station dichtbij.”

Afbeeldingen

 

Volg ons online 

            

 

 
Cookie-instellingen