“Hier krijg ik de kans om een nieuwe functie te ontdekken”

Marcel - Coördinator bij de reinigingsdienst

Schone straten in de gemeente Zevenaar en huisafval dat op tijd wordt opgehaald. Daarin speelt coördinator Marcel Kolkman een belangrijke rol. Na meer dan twintig jaar op de vuilniswagen verruilde hij de buitenlucht voor het kantoor van onze reinigingsdienst. “Ik krijg de tijd en ruimte om me deze nieuwe functie eigen te maken. En dat in de stad waar ik ben geboren en getogen. Voor mij is er niets mooier dan dat!”

Bericht “Hier krijg ik de kans om een nieuwe functie te ontdekken” bekijken
 

 

Méér uit jezelf halen

Marcel is nog kersvers in zijn baan als coördinator bij Reinigingsdienst de Liemers (RDL). “Hiervoor werkte ik jarenlang als chauffeur bij een particuliere organisatie. In 2019 vroeg een oud-collega me om bij de gemeente Zevenaar te komen werken als chauffeur en belader. Een kans die ik met beide handen aangreep! RDL wordt ingehuurd door de gemeente om de stad en omliggende dorpen schoon te houden. Ik had het gevoel dat er meer in me zat en wilde blijven leren en ontwikkelen. Dus besloot ik te solliciteren op de baan van coördinator.”

Divers werk

“Ik regel alles wat nodig is om onze jongens met de vuilnis- en veegwagens op pad te kunnen sturen”, legt Marcel uit. “Zo maak ik de vervoersvergunningen in orde en stel ik begrotingen op. Samen met onze monteurs verzorg ik de aanbesteding van de vrachtwagens. Ook heb ik veel contact met uitzendbureaus en de collega’s van de groenvoorziening, openbare werken en personeelszaken. En ik waak ervoor dat de jongens plezier houden in het werk. Soms vervang ik de planner bij afwezigheid. Samen zorgen we dat onze dertig medewerkers weten waar ze naartoe moeten en op tijd vertrekken.”

Leerproces

Na jaren in de buitendienst is het voor Marcel best even wennen op kantoor. “Ik heb nog veel te leren. Via de Zevenaar Academie volg ik Excel-cursussen en mijn dochter helpt me om mijn Nederlands bij te spijkeren. Van de gemeente krijg ik een jaar de tijd om te ervaren of deze nieuwe functie me ligt. Na een halfjaar evalueren we hoe het gaat. Past het werk toch niet bij me? Dan kan ik gewoon weer terug op de wagen. Al gaan we daar natuurlijk niet van uit. Er wordt hier echt met me meegedacht en ik krijg alle gelegenheid om me te ontwikkelen. Een mooie kans.”

Blij met de stad én organisatie

Wat het werken bij onze gemeente verder zo mooi maakt voor Marcel? “Het is mijn eigen stadje! En de collega’s zijn fijn. Er heerst een heel leuk sfeertje en we steunen elkaar. De jongens werken hard en moeten continu het verkeer in de gaten houden. Je hebt elkaar dus echt nodig. Ook zijn alle voorzieningen goed geregeld: een geweldige pensioenregeling, een mooi salaris en ik mag mijn eigen werk invullen. Zo maak ik dagen van vier keer negen uur en ben ik op vrijdag vrij. Ja, ik ga altijd met goede zin naar mijn werk.”

Afbeeldingen

 

Volg ons online 

            

 

 
Cookie-instellingen